Bebekli Tatil İçin 7 İpucu:
- Öncelikle şehir merkezine yakın bir konumda konaklayın. Çünkü, küçük yol arkadaşınız gezmeye sizin kadar dayanıklı olmayabilir ve gün içinde konaklayacağınız yere geçip onu biraz sakinleştirip rahatlatmanız gerekebilir.
BEBEKLİ TATİL DE KAÇINMANIZ GEREKEN ŞEYLER
- Bebekler en çok düzeni ve rutini seviyorlar, bu sebeple bozulan düzen onu huysuzlaştıracaktır ama panik yapmıyoruz ve rutinlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Örneğin, her akşam 19:30’da yıkayıp yatırdığınız bebeğiniz için kısa bir süre önce otele/eve varıyorsunuz ve banyo yaptırma imkanınız yoksa bile ellerini, ayaklarını yıkayıp üstünü değiştirerek onu rahatlatıyorsunuz. Sonrasında da her zaman ki uyutma metodunuzu, bulunduğunuz yerde yabancılık çekme olasılığını da göz önünde bulundurarak, uygulamaya devam ediyorsunuz.
BEBEKLİ TATİL GEZİ PLANLAMASI
- Peki her akşam uyku saati itibari ile odaya mı kapanıyoruz? Bu bir seçim olmakla birlikte bize göre tabii ki hayır! Madem tatile gittik, düzen bozulması riskini de göze alarak, tadını çıkarıyoruz. Uyuttuğumuz bebeğimizi sakince ve yavaşça bebek arabasına koyuyoruz (üstünü kapatıp karanlık yapmayı ihmal etmeyin J) sonrasında şehrin tadını çıkarmaya devam ediyoruz. Diyelim ki uyandı? O zaman pusetinde tekrar uyutmayı deneyin ya da akışına bırakın o akşamlık o da size eşlik etsin. İşte merkeze yakın konaklama burada da devreye giriyor, eğer bebeğiniz başa çıkamayacağınız kadar huysuzlaştıysa odanıza koşun ve onun rahat hissedip tekrar uykuya dalmasına yardımcı olun.
- Bebekler güne erken başlar, dolayısıyla bol bol gezmek istediğiniz tatillerde kendileri iyi bir yol arkadaşı olacaktır. Güne onunla birlikte erken başlayın ve şehrin tadını sokaklar kalabalıklaşmadan çıkarın. Belki o gündüz uykusuna yatınca siz de biraz dinlenebilirsiniz.
- Eğer bebeğiniz ek gıda almıyorsa işiniz gerçekten kolay. Acıkır acıkmaz emzirin ya da formül mamayla besleyin bu işin en rahat kısmı. Eğer ek gıdaya geçtiyse de en rahat yapabileceğiniz sebzeler kurtarıcınız olacaktır. Örneğin ben, ek gıdalı ilk tatilimizde otel odasında yanımda taşıdığım küçük bir tencere içerisinde patates, havuç, kabak haşladım ve gün boyunca hem oyalamak hem de ara öğün olarak vermek için yanımda tüketebildiği sağlıklı atıştırmalıkları (salatalık, muz, armut, vs.) taşıdım. Eğer bebeğiniz biraz daha büyükse, gittiğiniz lokantalarda onun yiyebileceği içeriğe sahip seçenekleri tercih edebilirsiniz.
BEBEKLER İÇİN UÇAK YOLCULUĞUNDAN YAPMANIZ GEREKENLER
- Yaz tatillerinde birçoğumuzun hayali güneşin altında yatmak olsa da maalesef bebeğimiz bize bu konuda çok fazla anlayış göstermeyecektir J Dolayısıyla gölge alanlarda onu oyalamayı ve tehlikeli saatlerde sağlıklı olduğuna emin olduğunuz ve bebekler için uygun olan bir krem ile güneşten korumayı ihmal etmeyin. Ayrıca yürüme çağındaki bebeğiniz için plajda rahat yürüyebileceği, çabuk kuruyan ve içine taş/kum girmeyecek bir ayakkabı bulundurmanız da önemli.
- Kış tatillerinde ise size tavsiyem, çok uzun süre arabasında kalmaktan sıkılacak olan bebeğiniz için sık sık sıcak kaçış noktalarında sığınmanız ve oralarda kucağınıza alıp biraz onunla oynamanız. Aksi takdirde, tekrar arabasına oturtmak ya da soğuk havada kucağınıza alıp yüzüne rüzgar yemesine izin vermek oldukça zor olacaktır. Ayrıca bebeğinize tek bir kalın giysi giydirmek yerine kat kat giydirirseniz kapalı ortamlarda üstündekileri hafifletmeniz de kolaylaşacaktır.
Bebekle tatil dinlenmekten çok yorulmak gibi görünüyor. Ama inanın, beraber paylaştığınız her saniye her şeye değiyor! Keyifli tatiller…
Bir yanıt yazın